Groep H: Juventus en Sevilla behouden puike positie

7 december 2016, 23:08   Bijgewerkt: 7 december 2016, 23:33

In Groep H van de Champions League hebben zich in de laatste speelronde geen wijzigingen in de stand meer voorgedaan. Juventus wist dankzij een 2-0 thuisoverwinning op Dinamo Zagreb haar koppositie te behouden. Sevilla slaagde er op haar beurt in om de tweede plaats te bezegelen, door de aanval van Olympique Lyon af te slaan. De ploegen uit Andalusië en Zuid-Frankrijk hielden elkaar op de brilstand.

Higuaín weet weer wat scoren is

Juventus was voor de afsluitende groepsfase al zeker van overwintering in de CL, maar moest nog één horde nemen om zich tot groepswinnaar te kronen. Deze missie werd volbracht door de brigade van trainer Massimiliano Allegri. Na een weinig verheffende eerste helft werd na de theepauze het verschil gemaakt in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb, wiens meegereisde supporters voor aanvang van het duel in het Juventus Stadium voor veel onrust zorgden in Turijn.

Voor Gonzalo Higuaín was de wedstrijd tegen de ploeg uit Zagreb een mooie kans om een einde te maken aan zijn doelpuntendroogte. Dat lukte de Argentijnse goaltjesdief. Uit een voorzet van Mario Lemina wist Pipita na 52 minuten spelen de score te openen, met zijn eerste doelpunt in meer dan een maand tijd. Dinamo maakte zich geen illusies en zag de Turijnse topclub een kwartier voor tijd op 2-0 komen. Daniele Rugani werkte de bal met zijn hoofd in het doel, na een mooie voorzet van Miralem Pjanic. Juventus gaf vrijwel niets weg tegen de Kroatische tegenstander.

Sevilla slaat aanval af

Door de zakelijke overwinning is Juventus op veertien punten geëindigd in de poule. Dat zijn er drie meer dan Sevilla, waarvoor groepswinst ook niet het belangrijkste was. Voor de houder van de Europa League was het zaak om niet met twee of meer goals verschil van Olympique Lyon te verliezen. Dat lukte, omdat de Franse club op 0-0 gehouden werd in Zuid-Frankrijk. Zowel Vitolo (Sevilla) als Corentin Tolisso (Lyon) raakte het houtwerk in het Parc OL. Daardoor plaatst Sevilla zich dus voor de laatste zestien in de Champions League en continueert Lyon de Europese campagne in de Europa League.

[photo,103117,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen