De Leeuw geniet in VS: "Zou de MLS iedereen aanraden"

7 december 2016, 10:36   Bijgewerkt: 7 december 2016, 12:03

Michael de Leeuw verliet afgelopen seizoen FC Groningen en tekende een contract bij Chicago Fire in Amerika. Hoewel hij ook kon bijtekenen bij Groningen heeft hij tot nu toe geen moment spijt gehad van zijn keuze voor de MLS-club.

"Chicago is echt geweldig", begint De Leeuw in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En daar woon ik dan, samen met mijn vriendin, midden in het centrum. Eigenlijk zijn alle verwachtingen die ik van Amerika had uitgekomen. Zowel op sportief gebied als qua leven in het land. Ik zou Amerika en de MLS iederen aanraden. Iedere voetballer droomt natuurlijk van topcompetities. Maar je moet ook realistisch blijven. Dat niveau is voor mij net iets te hoog gegrepen."

Bij Chicago Fire begon De Leeuw in de punt van de aanval, maar al snel zakte hij terug naar het middenveld. "Ik moest vooral de lange ballen vasthouden. Daar ligt niet mijn kwaliteit. Zeker niet in Amerika. Elke verdediger is snel, fysiek beresterk en twee koppen groter dan ik. Gelukkig werd ik na acht wedstrijden als aanvallende middenvelder opgesteld. Daarna scoorde ik nog zes keer", aldus De Leeuw, die stelt dat je vooral veel reist als voetballer in Amerika. "De competitie én play-offs worden in amper zeven maanden afgewerkt. We voetballen vaak drie keer per week. Dan ben je vrijwel nooit thuis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen