Dortmund moet mogelijk ook Reus missen in Madrid

6 december 2016, 19:29

Borussia Dortmund moet het woensdagavond op bezoek bij Real Madrid waarschijnlijk stellen zonder Marco Reus. De middenvelder reisde wel mee met zijn ploeg naar de Spaanse hoofdstad, maar is volgens trainer Thomas Tuchel mogelijk niet fit genoeg om deel te nemen aan het duel, waarin beslist wordt wie er als groepshoofd naar de knock-outfase mag. 

"Het probleem is maandag ontstaan", vertelt de coach op de persconferentie een dag voor de clash in Santiago Bernabéu. "Het gaat om een verkoudheid en een bijbehorende infectie, die hem in de weg zitten. Woensdagmiddag zullen we bepalen of hij in actie komt."

Voor Reus zelf is dit een vieze tegenvaller. Vanwege een schaambeenblessure maakte hij dit seizoen pas drie keer zijn opwachting in het eerste elftal van Dortmund. Daarin liet hij wel een uitstekende indruk achter met zes assists en twee goals. Alleen al in de nu al legendarische 8-4 tegen Legia Warschau was hij direct bij vijf doelpunten betrokken.

Borussia Dortmund kan de absentie van Reus ook slecht gebruiken. Wegens blessures zijn ook doelman Roman Bürki, Sven Bender, Raphael Guerreiro, Neven Subotic, Shinji Kagawa en Nuri Sahin niet beschikbaar tegen de Madrilenen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen