Villa verkozen tot de beste speler van de MLS

Villa verkozen tot de beste speler van de MLS

6 december 2016 – David Villa vertrok twee jaar geleden niet naar de Major Soccer League om rustig af te bouwen. De Spaanse aanvaller maakte afgelopen seizoen namelijk zoveel indruk, dat hij uitgeroepen werd tot de beste speler van de Amerikaanse competitie.De topscorer van New York City FC bleef Bradley Wright-Phillips en Sacha Kljestan (beiden van New York Red Bull) ruim voor bij de verkiezing. Hij kreeg bijna 26 procent van de stemmen, zijn naaste achtervolgers bleven steken op 19,3 en 17,6 procent. Vooral bij de spelers en de clubbestuurders scoorde Villa veel punten, onder de journalisten was zijn voorsprong nihil.

"Dit is een van de dingen die ik mijzelf ten doel had gesteld, toen ik hier vorig jaar kwam", zegt de 35-jarige Spanjaard in zijn dankwoord. "Ik ben er trots op dat ik in deze competitie met veel goede spelers ben uitgeroepen tot de allerbeste."

Met New York City FC werd Villa dit seizoen tweede in de oostelijke helft van Amerika. In de play-offs ging het echter al snel mis. In de kwartfinale was Toronto FC over twee duels veel te sterk. De Canadezen wonnen met 0-2 en 5-0. Toronto heeft inmiddels de finale bereikt, deze wordt zondagnacht gespeeld tegen Seattle Sounders.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 30 november 2020

  2. zondag 29 november 2020