Luik-trainer ligt niet wakker van staking: "Voor mij is het 1-3"

5 december 2016, 10:31

Standard Luik zal zich niet in alle rust voorbereiden op het treffen met Ajax van aankomend weekend. De ploeg voetbalde zondag weliswaar prima op bezoek bij de Waalse rivaal Sporting Charleroi en leek op weg naar een overwinning, maar een staking wegens ongeregeldheden van hun supporters gooit mogelijk roet in het eten.

Standard-trainer Aleksander Jankovic denkt - ondanks dat er een paar minuten te vroeg afgefloten werd - dat de 1-3 zege gewoon blijft staan. "Ik ken de reglementen niet. Voor mij is 1-3 het resultaat", zegt de Serviër tegen Sporza. "Ik ben coach, geen advocaat. Ik kom hier om te winnen. Dit was misschien wel één van onze beste wedstrijd van het seizoen."

"Derby's zijn de mooiste matchen om te spelen", vervolgt Jankovic. "Het is spijtig dat het zo afgelopen is. We moeten nu wachten. Voor mij als coach hebben we een goede wedstrijd gespeeld en gewonnen."

Ook Charleroi-coach Felice Mazzu wil zich niet wagen aan voorspellingen. "Ik kan enkel over de eerste helft spreken. Ik ben er om een ploeg te trainen, wat in de tweede helft gebeurde is voer voor juristen, advocaten en analisten."

Uiteindelijk waren beide fanschare schuldig aan het staken van de wedstrijd. De eerste ongeregeldheden vonden plaats rondom het uitvak met Standard-fans, maar de druppel die de emmer deed overlopen was afkomstig van de Charleroi-fans. "Ik sta helemaal achter mijn beslissing. Ik moet ervoor zorgen dat de veiligheid van de spelers gewaarborgd blijft", aldus scheidsrechter Serge Gumienny.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen