Door vuurwerk getroffen doelman heeft geen blijvende schade

4 december 2016, 21:49

Anthony Lopes kreeg zaterdag de schrik van zijn leven, toen een voetzoeker - gegooid door fans van FC Metz - vlakbij zijn hoofd explodeerde, toen hij op de grond lag voor een korte blessurebehandeling. De wedstrijd werd gestaakt (bij een 1-0 voorsprong voor FC Metz) en de doelman van Olympique Lyon moest naar het ziekenhuis, omdat hij een beschadiging zou hebben opgelopen aan zijn trommelvliezen.

Nu blijkt in ieder geval dat de opgelopen schade niet blijven van invloed is op zijn gehoor, zo meldt de Franse club op haar website. "Na onderzoek in het ziekenhuis werd lichte gehoorschade vastgesteld." Wat de kortetermijngevolgen zijn, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is hij minimaal twee weken uitgeschakeld. 

Lopes mist dus in ieder geval de wedstrijden tegen Sevilla FC (Europa League), Stade Rennes en AS Monaco. In het meest gunstige geval kan hij de afsluitende wedstrijd van 2016 tegen Angers SCO nog wel halen.

Wat de gevolgen voor Metz zijn is nog niet duidelijk. De club liet zaterdag kort na het incident in ieder geval wel al weten de daders geïdentificeerd te hebben. Tegen hen zal spoedig aangifte worden gedaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen