Van Weert: "Voorbeeld nemen aan St. Juste tegen Ajax"

4 december 2016, 10:35

Voor FC Groningen staat zondagmiddag de uitwedstrijd met Ajax op het programma. De verdediging van de bezoekers zal dan moeten proberen om Kasper Dolberg af te stoppen. Volgens Tom van Weert moet Groningen goed kijken naar de prestaties van sc Heerenveen afgelopen week.

Dolberg is dit seizoen één van de grote verrassingen in de Eredivisie. Van Weert laat weten zeker bewondering te hebben voor zijn collega-spits. "Ik kan er van genieten, hij laat mooie dingen zien. Van jaloezie is er zeker geen sprake. Dolberg is heel compleet", aldus de aanvaller in gesprek met RTV Noord. "Hij laat zich ook niet gek maken door de buitenwereld en dat is op die leeftijd heel bijzonder."

Van Weert denkt dat Groningen moet proberen om met eenzelfde benadering als sc Heerenveen afgelopen week aan het duel met de Amsterdammers te beginnen. "Je moet Dolberg geen ruimte geven, dat heeft Jeremiah St. Juste afgelopen weekend laten zien. Je moet alles uit de kast halen om het hem moeilijk te maken. Dan kun je hem ook afstoppen", besloot de spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen