Sterkhouder Moreno onderstreept waarde van PSV-defensie

3 december 2016, 09:51

Ondanks dat PSV in de achterhoede door blessures dit seizoen meermaals moest schuiven met de poppetjes, krijgt de ploeg dit voetbaljaar bijzonder weinig doelpunten tegen. Na veertien wedstrijden staat de teller pas op zeven tegengoals. Dat doet Héctor Moreno, die in alle eredivisieduels tot dusver in de basis begon, deugd.

De Mexicaan onderstreept het belang van een sterke defensie. "Het is belangrijk dat we zo weinig tegen krijgen. Natuurlijk ben ik blij als ik een keer kan scoren, maar als verdediger ben ik eigenlijk veel gelukkiger als ik met een clean sheet van het veld kan stappen. Een clean sheet is voor mij elke wedstrijd weer het doel en tot nu toe is het ons gelukt om die in veel wedstrijden neer te zetten", zegt hij tegen De Telegraaf.

Moreno ziet een positieve ontwikkeling ten opzichte van vorig seizoen bij PSV. "In de eerste helft van vorig seizoen kregen we erg veel goals tegen. We maakten toen te veel persoonlijke fouten met stomme fouten in de opbouw en zo. Sinds de winterstop van vorig seizoen is dat stukken beter gegaan en die lijn hebben we in het huidige seizoen weten door te trekken. Dat is niet alleen de verdienste van de verdedigers, maar van het hele team. De aanvallers spelen daarbij ook een belangrijke rol, doordat ze veel werk verzetten en de opbouw van de tegenstander verstoren."

Hoewel het defensief dus goed staat, is het voor het team van Phillip Cocu zaak om de aansluiting met Feyenoord en Ajax te houden. Bovendien strijdt het in de Champions League volgende week voor haar laatste kans op Europese overwintering. "Het is nu tijd om consistentie te laten zien", beseft de routinier. "We hebben al zoveel punten verloren, dat we ons geen fouten meer kunnen veroorloven. We staan nog altijd dicht bij de eerste twee ploegen, maar we willen nog dichterbij komen voor het winterstop is. Ons doel moet zijn om de vier wedstrijden voor de winterstop te winnen. Dan hebben we in de Eredivisie een goede uitgangspositie en gaan we Europees verder in de Europa League."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen