Robben met doelpunt en assist belangrijk voor Bayern

2 december 2016, 22:46   Bijgewerkt: 3 december 2016, 00:47

Arjen Robben heeft zich bij zijn rentree in de basis bij Bayern München gelijk laten gelden. De Nederlandse aanvaller was vrijdag in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05 goed voor een assist en een doelpunt en had daarmee een groot aandeel in de 1-3 overwinning van zijn elftal in de Opel Arena.

Nadat Robben vorige maand in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal in en tegen Luxemburg geblesseerd was uitgevallen, had hij vorige week tegen Bayer Leverkusen als invaller al zijn rentree gemaakt. Het bezoek aan Mainz betekende de rentree van Robben in de basis van de recordkampioen van Duitsland.

Binnen 21 minuten bewees Robben zijn waarde voor Bayern nog maar eens. In de achtste minuut was onze landgenoot de aangever bij de treffer van Robert Lewandowski. Dertien minuten later scoorde hij zelf met een kopbal uit een voorzet van Thomas Müller. Die doelpunten waren respectievelijk de 1-1 en 1-2. Jhon Córdoba had Mainz in de vierde minuut aan de leiding gebracht. In de slotfase legde Lewandowski uit een vrije trap de eindscore vast op 1-3.

Door de winst komt Bayern op gelijke hoogte met koploper RB Leipzig. De promovendus heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Het speelt morgen (zaterdag) thuis tegen Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen