Vitesse en PEC op zoek naar weer eens een succesje

2 december 2016, 15:00

Vitesse en PEC Zwolle treffen elkaar zaterdagavond vanaf 20.45 uur in de Gelredome. Het is een treffen tussen twee ploegen die het de laatste weken moeilijk hebben. Desondanks zijn de Arnhemmers nog terug te vinden op de achtste plaats. Nummer zestien PEC Zwolle heeft echter maar vier punten minder. De belangrijke wedstrijd in Arnhem wordt gefloten door scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Fraser: "Supporters verdienen zege"

Aan de zijde van Vitesse zijn Ricky van Wolfswinkel en Arnold Kruiswijk er niet bij wegens blessures. Maikel van de Werff en Marvelous Nakamba keren wel terug in de wedstrijdselectie van coach Henk Fraser. Het is nog wel de vraag of Van der Werff zal aansluiten bij de hoofdmacht, of eerst minuten zal maken bij Jong Vitesse. De Arnhemmers wachten al zes wedstrijden op een overwinning. "We willen meer dan ooit winnen. De supporters verdienen dat en wij ook. Veel mensen hebben het over de stand en dat alles dicht bij elkaar staat. Het ligt ook allemaal heel dicht bij elkaar, maar dat hebben wij voornamelijk aan onszelf te wijten. Wij moeten als team weer het maximale eruit halen", zegt Fraser op de clubsite.

"Wij willen graag aan de bal zijn. Onze tegenstanders weten dat ook, maar we willen bewijzen dat we het wel degelijk kunnen", vervolgt Fraser, die opvallend genoeg op de training bezoek kreeg van Guus Hiddink. "Hij heeft een connectie met Chelsea. Hij bezoekt en bekijkt verschillende spelers van Chelsea om te kijken hoe zij het doen. Hij is betrokken met mij en met Vitesse én heeft veel kennis. Ik vind het ideaal om met hem te sparren en maak er zeker gebruik van."

Jans mist Holla, schade bij Karagounis valt mee

PEC Zwolle kende na beroerde seizoensstart een aardige opleving, maar is de laatste weken weer teruggevallen. De 0-4 zeperd tegen FC Groningen kwam hard aan. Coach Ron Jans wil vooral meer mentale weerbaarheid zien bij PEC Zwolle. "Het valt op dat het voor een beslissende tegengoal vaak wel aardig is bij ons, maar dat het daarna vaak heel snel gaat met de doelpunten. Dat was tegen Ajax, Sparta, PSV, Feyenoord en Groningen het geval. Dan moet je het vooral oplossen door geen beslissende goals meer tegen te krijgen. Zelf moeten we ook aan de bak met het scoren. Tegen Groningen wisten we al wel kansen te creëren, maar waren we niet effectief", stelt Jans in gesprek met PEC Zwolle TV.

De zestiende plaats klinkt slecht voor PEC Zwolle, maar Jans weet dat het maar zo kan omdraaien. "Als je kijkt naar de stand, dan ligt het allemaal nog zo dicht bij elkaar... Het kan onder de titelstrijd en de subtop nog alle kanten op", aldus Jans, die Danny Holla wegens een hamstringblessure moet missen in Arnhem. Youness Mokhtar (lies), Stef Nijland (hamstring), Rick Dekker en Thanasis Karagounis (beiden knie) zijn ook niet van de partij. Gelukkig voor PEC Zwolle valt de schade bij Karagounis, die vorige week in tranen was toen hij tegen Groningen weer uitviel, wel mee.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen