Sterling blij met contract Southgate en eigen ontwikkeling

2 december 2016, 09:59

Het nieuws dat Gareth Southgate is aangesteld als bondscoach van de Engelse nationale ploeg, heeft voor een glimlach op het gezicht van Raheem Sterling gezorgd. De buitenspeler is blij met het aanblijven van Southgate en is bovendien te spreken over zijn eigen ontwikkeling.

Southgate stond al vier duels als interim-trainer aan het roer bij Engeland en werd deze week definitief aangesteld bij The Three Lions. "Ik ben erg blij dat hij de baan heeft gekregen", reageert Sterling tegenover Sky Sports. "Bij ons team heeft hij meteen voor goed voetbal gezorgd." Hij doelt onder meer op de oefeninterland tegen Spanje, die in 2-2 eindigde. "Dat duel zegt iets over Gareth. Veel teams zouden gokken op de counter, maar hij wilde dat we aanvallend zouden spelen."

Na een moeizaam debuutseizoen bij Manchester City maakt Sterling dit jaar onder Pep Guardiola een prima indruk. Hij staat nu al op vier competitietreffers, twee minder dan in het gehele vorige seizoen. "De omgeving is goed en ik probeer echt mezelf te blijven en niet met randzaken bezig te zijn", legt de buitenspeler uit. "Ik geniet van het voetbal. Ik wil een speler zijn die het team elke week helpt en niet af en toe", aldus Sterling, die met zijn team zaterdagmiddag de kraker tegen Chelsea speelt. "Tot nu toe hebben we nog weinig ons echte spel laten zien. We willen ons meten met teams als Chelsea, dus dit wordt een belangrijke ontmoeting voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen