Puyol: "Ranglijst heeft totaal geen invloed op Clásico"

2 december 2016, 09:14

Carles Puyol kijkt vol verwachting uit naar El Clásico, die zaterdagmiddag om 16.15 uur afgetrapt wordt in Camp Nou. De voormalig aanvoerder van FC Barcelona is zeer benieuwd naar de titanenstrijd van zijn club tegen Real Madrid. Het clubicoon denkt dat de ranglijst geen rol speelt.

"Iedereen zegt dat Real Madrid in goede vorm is en Barça niet, maar de ranglijst heeft totaal geen invloed op een wedstrijd als deze", zegt Puyol op de website van Barça. "Het is natuurlijk wel zo dat Real Madrid wat meer ontspannen naar de wedstrijd toe kan leven, vanwege haar voorsprong van zes punten. Toch is er nog een lange weg te gaan in de competitie. Er kan nog van alles gebeuren", stelt de oud-verdediger.

"Er is geen speciale voorbereiding nodig voor een wedstrijd als deze. Het gaat allemaal vanzelf", aldus Puyol, die terugdenkt aan de tijd waarin Pep Guardiola zijn trainer was bij Barça. "In plaats van meer training en voorbereiding gaf hij ons juist meer vrije tijd. Zo konden we onze zinnen verzetten."

Dit waren de wedstrijden waar Puyol voor leefde tijdens zijn voetbalcarrière. "Als het aan mij lag, dan zou ik ze nog steeds spelen", aldus het clubicoon. "Ik mis het voetbal echt. Soms is het lastig om wedstrijden via de televisie te volgen", aldus Puyol, die de 2-6 overwinning in het Estadio Santiago Bernabéu als zijn mooiste Clásico omschrijft. "Dat was echt een spectaculaire wedstrijd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen