Vd Vaart sluit Oranje en afsluiter bij club als Telstar niet uit

1 december 2016, 11:35

Rafael van der Vaart ging zijn geluk afgelopen zomer beproeven bij de Deense club FC Midtjylland, waardoor hij meteen dicht bij zijn vriendin en handbalster Estevana Polman kwam te wonen. De middenvelder is inmiddels 33 lentes oud, maar denkt nog niet aan het einde van zijn carrière. Waar hij soms nog wel een beetje aan denkt, is het Nederlands elftal.

In een uitgebreid vraaggesprek met Helden zegt Van der Vaart dat hij nog lang niet klaar is met het voetballen. "Ik wil doorgaan totdat ik het niet meer kan", stelt de oud-speler van Ajax, Hamburger SV, Tottenham Hotspur, Real Madrid en Real Betis. "Ik ga ervan uit dat ik nog op een ­behoorlijk niveau mee kan als ik weer helemaal wedstrijdfit ben. Als ik op mijn 39ste denk: ik wil nog even lekker bij Telstar voetballen, dan zou ik dat niet laten", aldus Van der Vaart.

Sinds Van der Vaart bij Midtjylland speelt, voelt hij zich weer gelukkig. Hij hoopt dat hij op een gegeven moment weer in beeld zal komen voor Oranje. "Als ik plezier heb, fit blijf en steeds fitter word door een heleboel wedstrijden te spelen, moet je niets uitsluiten. Dan kan ik nog van waarde zijn. Maar in principe ben ik hier gekomen om gewoon lekker te voetballen en niet met het idee: ik wil weer naar het Nederlands ­elftal. Ik heb acht maanden geen wedstrijd gespeeld. Dat is net alsof je een kruisbandoperatie hebt gehad, dan ga je weer voetballen en houd je het geen negentig minuten vol. Maar ik voel dat het steeds beter gaat", stelt de middenvelder uit Heemskerk.

Van der Vaart vindt het soms wel lastig om naar Oranje te kijken. "Er zijn ook voordelen, hoor. Vroeger was ik altijd onderweg, nu vind ik het heerlijk dat ik thuis kan blijven als Nederland speelt. En ik moet maar denken dat ik me in elk geval altijd heb ­gekwalificeerd voor een eindtoernooi."

Telstar heeft overigens al gereageerd op de woorden van Van der Vaart:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen