Wenger mokt na exit: "Optreden niet van Arsenal-niveau"

1 december 2016, 08:41

Door League Cup-winst kan alvast een streep bij Arsenal, dat woensdagavond namelijk met 0-2 onderuit ging tegen Southampton in de kwartfinale van het Engelse toernooi. Arsene Wenger was na de verloren wedstrijd absoluut niet blij met het spel van zijn team.

De coach stuurde een veredeld B-team de wei in en gaf veel jonge talenten de kans. Dat is volgens Wenger echter geen excuus voor het verlies. "Het is niet alleen teleurstellend dat we uitgeschakeld zijn, het is ook erg balen door onze matige vertoning op het veld. We begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd", zei Wenger, die na dertien minuten door een treffer van Jordy Clasie op achterstand kwam. "Het was niet goed genoeg en daar moeten we de rekening voor betalen. Natuurlijk kun je uitgeschakeld worden, maar de manier waarop is teleurstellend."

Bij rust keek Arsenal tegen 0-2 achterstand aan, wat tot een donderspeech van Wenger leidde in de kleedkamer. "Ik zei dat hun optreden niet van Arsenal-niveau was. Op deze manier blijf je in geen enkele competitie en ik wilde verbetering zien na rust. Dat is gelukt, maar al met al was het gewoon te weinig. Southampton verdiende het om door te gaan dus moet ik die club feliciteren. Zij waren vanaf de start klaar voor de wedstrijd en wij niet. Mensen zullen nu zeggen dat ik veel wisselingen heb doorgevoerd, maar kijk naar hun namen. Er stond nog steeds voldoende Premier League-ervaring."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen