Zidane jr. bekroont Real-debuut met goal in bekerzege

Zidane jr. bekroont Real-debuut met goal in bekerzege

30 november 2016 – Het is altijd zeer interessant om te kijken of het nageslacht van sterren van weleer ook gezegend zijn met een flinke portie talent. In het geval van Zinedine Zidane zou dat weleens zo kunnen zijn. Enzo Zidane maakte woensdagavond in het bekertreffen met Cultural y Deportiva Leonesa zijn debuut voor Real Madrid en bekroonde zijn eerste optreden meteen met een goal in de klinkende 6-1 zege.

In aanloop naar de wedstrijd ging het voornamelijk over het basisdebuut van Martin Ødegaard bij Real Madrid, maar na het bekerduel met de ging het niet echt over het Noorse supertalent. De man in de spotlights was namelijk Enzo Zidane. De zoon van Zinedine, die al een tijdje de hoofdtrainer van De Koninklijke is, kwam vlak na rust binnen de lijnen voor Isco en had met zijn eerste schot in de hoofdmacht van de Madrileense topclub meteen succes. Zo koeltjes als zijn vader ze vroeger maakte, zo maakte Enzo Zidane zijn eerste voor Real Madrid. Zinedine Zidane maakte er tussen 2001 en 2006 overigens in totaal 49 in 225 duels voor de Spaanse topclub.

Op het moment van de goal van Enzo Zidane stond het al 3-1. Dat was voor een groot deel te danken aan Mariano Díaz, die voor rust al twee keer tot scoren kwam. James Rodríguez maakte de andere treffer tegen de club uit León, waarvoor Yeray Gonzalez de ruststand op 3-1 had bepaald. Na het prachtige moment van Enzo Zidane vielen nog twee doelpunten. Mariano Díaz completeerde zijn hattrick en Cesar Morgado Ortega tekende met een eigen goal voor de 6-1 in het Estadio Santiago Bernabéu.

Omdat Real Madrid de heenwedstrijd tegen Cultural Leonesa al met 1-7 had gewonnen, is plaatsing voor de laatste zestien nooit in gevaar gekomen. Het is nog niet duidelijk tegen wie de Madrilenen het gaan opnemen in de volgende ronde. Naast de huidige koploper van Spanje zijn overigens ook Sevilla (1-5 winst bij SD Formentera) en Villarreal (0-3 winst bij CD Toledo Sad) door naar de achtste finales van de Copa del Rey.

gerelateerd