Oud-jeugdtrainer Bennell beschuldigd van acht misbruikgevallen

29 november 2016, 19:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Barry Bennell wordt door de Britse officiëren van justitie aangeklaagd voor acht gevallen van seksueel misbruik, dat meldt Sky Sports. Het gaat om jongens tot en met veertien jaar waarbij de oud-jeugdtrainer tegen hun wil seksuele handelingen zou hebben verricht.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat het in alle acht de gevallen gaat om vergrijpen die niet recent hebben plaatsgevonden. De verdachte zal op 14 december moeten voorkomen, maar voorlopig ligt hij nog in het ziekenhuis. Bennell werd vrijdag in de plaats Stevenage bewusteloos aangetroffen. Wat er gebeurd is, is nog onbekend.

De inmiddels 62-jarige Bennell werkte in het verleden bij Crewe Alexandra en op freelancebasis ook nog voor enkele andere clubs, zoals Manchester City. Oud-prof Andy Woodward, die zijn opleiding genoot bij Crewe, kwam vorige week naar buiten met het verhaal en was daarmee de eerste. Sindsdien zijn er vele nieuwe verhalen bijgekomen van spelers die zich herkende in het verhaal van Woodward.

Bennell werd in het verleden al eens bestraft voor het misbruiken van een jeugdvoetballer tijdens een trainingskamp in Florida. Hiervoor kreeg hij in 1994 een gevangenisstraf opgelegd. In 1998 kreeg hij nog eens een celstraf van negen jaar, omdat hij zes spelers in totaal 23 keer seksueels had misbruikt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen