Haemhouts ziet moeizaam NAC: "De trainer is zoekende"

29 november 2016, 17:38

Direct terugkeren naar de Eredivisie. Dat was het plan toen NAC Breda anderhalf jaar terug degradeerde na vijftien seizoenen op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Dat mislukte vorig seizoen echter jammerlijk en vooralsnog ziet het er in het nieuwe seizoen helemaal niet goed uit voor de Noord-Brabanders. De club staat namelijk elfde in de Jupiler League.

Robbie Haemhouts is bij de Bredanaars aanvoerder en een van de ervaren spelers. Hij erkent dat het niet draait. "Ik vind dat het er moeizaam uitziet", vertelt de middenvelder aan Omroep Brabant. "We missen wat automatismen en vastigheid. Dat is denk ik het grootste probleem. Er zijn natuurlijk wel wat wisselingen geweest. We vinden elkaar niet makkelijk. Ik denk dat de trainer zoekende is naar het juiste team en naar vastigheid."

Hoewel de 32-jarige Belg meer dan honderd wedstrijden in de Eredivisie speelde en ook nog eens tweehonderd in de Jupiler League wordt hij steeds minder gebruikt. Afgelopen weekend mochten er jonge gasten debuteren, terwijl hij op de bank zat. "Dat was misschien wel het dieptepunt uit mijn carrière. Ik heb daar veel moeite mee. Maar de trainer maakt zijn keuzes naar eer en geweten. Ik kan alleen zeggen dat het pijn deed en dat ik daar moeite mee had."

Dit gebeurde allemaal ondanks dat hij deze zomer nog een driejarig contract tekende in het Rat Verlegh Stadion. "Dat is niet wat ik in gedacht had en waarvoor ik naar hier ben gekomen. Ik heb nergens spijt van, het was alleen op dat moment een heel moeilijk iets voor mij. Ik moet proberen er positief mee om te gaan, anders haal ik alleen mezelf naar beneden. Ik ga er van uit dat het weer goed komt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen