Wildschut bezorgt Wigan overwinning op Huddersfield

28 november 2016, 23:21

Yanic Wildschut heeft zijn ploeg Wigan Athletic maandagavond aan een 1-2 overwinning geholpen op Huddersfield Town. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen en ADO Den Haag maakte na zestig minuten spelen de winnende treffer.

Wigan nam kort voor rust de leiding op bezoek bij Huddersfield via Reece Burke, maar zag de thuisploeg na de pauze weer op gelijke hoogte komen dankzij een doelpunt van Aaron Mooy. Wildschut kon na zestig minuten echter alleen op doelman Danny Ward af en faalde vervolgens niet in de afronding: 1-2. Het betekende de eerste competitietreffer voor de Nederlander dit seizoen.

Wigan bevindt zich na achttien wedstrijden in de gevarenzone van het Championship. Alleen Cardiff City en Rotherham United staan nog lager op de ranglijst. Sinds november staat trainer Warren Joyce voor de groep en de overwinning op Huddersfield betekende de eerste overwinning onder zijn leiding.