Bosz ziet niks in verhuur Van de Beek: "Niet verstandig"

28 november 2016, 16:46

Peter Bosz had daags na de 0-1 overwinning op sc Heerenveen vooral complimenten over voor middenvelders Davy Klaassen en Donny van de Beek. Laatstgenoemde viel in Friesland prima in en de Ajax-trainer laat weten dat hij liever niet ziet dat het talent in de winterstop verhuurd wordt.

Tegenover Ajax TV bespreekt Bosz de veranderde taak van aanvoerder Klaassen. "Zijn rol is anders geworden, misschien wat minder prominent omdat hij minder dicht op de spitsen staat. Hij legt ontzettend veel meters af die de meeste mensen niet zien", aldus de trainer, die komende week tegen FC Groningen niet kan beschikken over zijn aanvoerder. Donny van de Beek lijkt een logische vervanger. "Donny viel tegen Heerenveen heel goed in. Je krijgt als talent niet vaak negentig minuten de kans dus in de minuten die je krijgt moet je er staan. Dat heeft hij gedaan."

Zelfs zonder de verbannen Nemanja Gudelj is er nog stevige concurrentie op het middenveld van Ajax. Van de Beek zelf gaf al aan liever geen verhuurperiode te willen. Bosz denkt daar hetzelfde over. "Dat zou ik niet verstandig vinden. Hij traint hier op een hoog niveau mee. Wij vinden hier in Nederland dat als iemand negentien jaar is hij ergens moet spelen, maar dat hoeft natuurlijk niet. In veel andere landen maken dat soort jongens pas met 21 of 22 jaar hun debuut in het eerste. Ik hou hem er graag bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen