Prachtweek voor Van de Beek: "Bosz ziet het in mij zitten"

28 november 2016, 08:23   Bijgewerkt: 28 november 2016, 08:36

Het treffen tussen sc Heerenveen en Ajax was een uur lang stug. Er was echt een impuls nodig om de wedstrijd open te breken. Deze kwam er. Donny van de Beek kreeg een half uurtje van Peter Bosz en leverde in deze tijd drie magistrale passjes af, waarvan er één door Davy Klaassen werd bekroond: 0-1. Van de Beek liet het opnieuw zien, maar moet door de concurrentie geduldig zijn. "Ik geloof in mijn kansen."

Magische passjes

De pas 19-jarige Ajacied liet donderdag in de Europa League zien dat hij absoluut niet misstaat op dat niveau. Hij is bovendien in vorm. Daarom had de middenvelder op de reservebank van het Abe Lenstra Stadion al het gevoel dat hij het verschil kon maken. "Op een gegeven moment ging het een beetje op en neer en ontstonden er meer ruimtes. Daardoor dacht ik al wel dat er wat te halen viel als ik erin kwam. Gelukkig bleek dat zo te zijn. Ik kon wat extra's brengen en dat is wat de trainer vraagt van de invallers."

Rooney, Dzeko, Aduriz en Van de Beek

Een vaste basisplek heeft Van de Beek nog niet, maar als hij speelt, dan laat hij zich vrijwel altijd zien. Zo ook midweeks, toen hij zijn kunsten vanaf het begin mocht vertonen tegen Panathinaikos. Dat werd een groot succes. De jonge Ajacied droeg met zijn frisse spel een steentje bij aan de 2-0 zege, werd verkozen tot man of the match en werd zelfs opgenomen in het Team van de Week van de UEFA. "Dat is natuurlijk geweldig. Met Rooney, Dzeko, Aduriz en dat soort namen in een team. Het is echt mooi om jezelf daartussen te zien staan."

"Bosz ziet het in mij zitten"

Als dat lukt, dan komt de basisplaats vanzelf. Daar is Van de Beek van overtuigd. "Ik geloof er zeker in dat het lukt. Het seizoen duurt nog lang, je weet niet wat er allemaal nog gaat gebeuren. Ik moet gewoon zorgen dat ik heel scherp blijf en de kans ga pakken", aldus de jongeling, die veel met Bosz praat over zijn ontwikkeling en perspectief. "Ik heb het er met hem over gehad en hij zegt dat hij heel tevreden is over hoe ik het dit jaar doe. 'Je kans gaat vanzelf komen', zegt hij steeds. Hij ziet het zeker in mij zitten", stelt Van de Beek. Mede daarom wil hij niet verhuurd worden. "Nee, ik wil hier mijn kans pakken. Daar geloof ik in."

Bosz: "Van de Beek heeft het niveau"

Op de persconferentie in het Abe Lenstra Stadion kreeg Bosz overigens een vraag over de sterke prestaties van Van de Beek. "Hij was belangrijk met zijn assist op Davy", sprak de trainer. "Hij laat zien dat hij het niveau van een Ajax 1-speler heeft. Daarom durfden we Hakim, die ziek geweest is, er ook gewoon vanaf te halen. Anders hadden we waarschijnlijk tegen Hakim gezegd dat hij even op zijn tanden moest bijten."

Door: Koen Jans

[photo,102845,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen