Inter staat na roerige periode voor grote maatregelen

26 november 2016, 11:24

Na een roerige periode met het ontslag van Frank de Boer en het aanstellen van diens opvolger Stefano Pioli, een aantal zeer teleurstellende maanden in de Serie A en een afgang in de Europa League (drie punten uit vijf duels), is het voor Internazionale zaak om de boel weer op de rit te krijgen. In het kader hiervan lijkt er in de winterstop het nodige te gaan gebeuren in Milaan.

Het beleid van de afgelopen jaren heeft niet echt zijn vruchten afgeworpen bij Inter, dat is wel duidelijk. De Nerazzurri versleten maar liefst negen trainers in zes jaar en het aankoopbeleid was niet even gelukkig. De slapende voetbalreus uit de modestad verloor bovendien een deel van zijn identiteit, vanwege de clubovername door de Chinese Suning Group. De Aziatische investeerders moesten voor een financiële en daarmee ook sportieve boost zorgen, maar van dat laatste is tot dusver nog weinig van te merken.

Inter is in de Serie A terug te vinden op de teleurstellende negende plaats en werd in de Europa League dus op treurige wijze uitgeschakeld in een poule met Southampton, Hapoel Beer Sheva en Sparta Praag. Het kostte De Boer de kop en financieel gezien waren de consequenties ook zeer vervelend. Volgens La Gazzetta dello Sport kost het mislopen van de knock-outfase van de EL de club 15 miljoen euro.

Er lijkt, mede daarom, flink wat te gaan gebeuren in de winterstop. Er wordt dan aan de boom geschud, wat inhoudt dat er in de selectie gesneden wordt. De Italiaanse media verwachten dat Jonathan Biabiany, Stevan Jovetic, Felipe Melo en Davide Santon richting de uitgang zullen gaan. Bovendien ligt een verhuur van Gabigol, het Braziliaanse supertalent dat in de zomer voor een slordige 29,5 miljoen overgenomen werd van Santos, voor de hand. Hij speelde slechts zestien minuten mee in de Milanese hoofdmacht.

Ondertussen wordt er door andere Italiaanse media, onder meer door de Corriere dello Sport, gezegd dat Inter ook flink gaat investeren. Er ligt naar verluidt 150 miljoen euro klaar om besteed te worden. De namen van James Rodriguez (Real Madrid) en Marco Verratti (Paris Saint-Germain) doen de ronde in het geruchtencircuit, maar dat lijken we vooralsnog met een korreltje zout te kunnen nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen