Leipzig wervelt in sprookje naar records: "We zijn trots"

26 november 2016, 10:29

In Duitsland wordt RasenBallsport Leipzig vanwege zijn commerciële karakter door veel mensen verguisd, maar de pas in 2009 opgerichte club is ondertussen wel bezig aan een droomverhaal. Dankzij een klinkende 1-4 overwinning bij SC Freiburg staat de promovendus in ieder geval voor even zes punten los in de Bundesliga. Er heerst daarom pure trots in Leipzig.

RB Leipzig is aan iets ongelofelijks bezig. De promovendus is aan het Bundesliga-seizoen gestart met een ongeslagen reeks van twaalf duels en boekte in Freiburg alweer zijn zevende overwinning op rij. De piepjonge club uit het voormalig Oost-Duitsland, die de afgelopen jaren aan een [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/306999/de-ongekende-opmars-van-de-verguisde-roten-bullen/,_blank,ongekende opmars] bezig was, is de eerste Bundesliga-promovendus die een dergelijke zegereeks en het puntentaantal van dertig na twaalf speelronden voor elkaar kreeg sinds de oprichting van de competitie, 53 jaar geleden.

"Hoe het team op dit moment aan het spelen is, is geweldig om naar te kijken. Het zorgt voor heel veel plezier", zegt sportief directeur Ralf Rangnick over de unieke prestaties. RB Leipzig zal hopen dat Bayern München zaterdagmiddag punten laat liggen tegen Bayer Leverkusen (thuis), aangezien de voorsprong dan vijf punten zal blijven.

Ralph Hasenhüttl, de trainer van RB Leipzig, is ook aan het genieten. Hij was zeer te spreken over de 1-4 zege bij Freiburg, die mede dankzij twee goals van de uitblinkende Timo Werner (20) tot stand kwam. "We zaten super in de wedstrijd. De vroege goal heeft ons vertrouwen en brandstof gegeven. We waren koelbloedig voor het doel en zijn goed met onze kansen omgesprongen. We hebben het geweldig uitgespeeld en prachtige goals gemaakt. We kunnen trots zijn op onze prestaties", aldus Hasenhüttl, die onderdeel is van de Oostenrijkse enclave bij de door Red Bull gesponsorde club uit Leipzig.

Freiburg-aanvaller Florian Niederlechner zei na afloop van het 1-4 verlies tegen RB Leipzig dat het geen schande is om van deze ploeg te verliezen. "Ze speelden een sterke wedstrijd en hebben een flinke portie zelfvertrouwen. We hebben van alles geprobeerd, maar je kan gewoon zien dat Leipzig veel klasse heeft", aldus Niederlechner.

Waar gaat het (commerciële) sprookje van RB Leipzig eindigen?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen