Totti ziet weinig grinta bij Roma en denkt niet aan exit

26 november 2016, 10:34

Francesco Totti ziet dat 'zijn' AS Roma de laatste jaren aardig bezig is in de Serie A, maar constateert tegelijkertijd dat Juventus altijd nog een paar maatjes te groot is voor de club waar hij al jarenlang op handen gedragen wordt. Het clubicoon ziet een duidelijk verschil tussen de ploegen uit Rome en Turijn.

Juventus is al vijf keer op rij kampioen geworden in Italië, Roma eindigde de afgelopen drie jaar wel telkens in de top-drie (twee keer tweede, één keer derde). Door de 2-1 nederlaag bij Atalanta Bergamo werden de Romeinen weer met de neus op de feiten gedrukt. Juventus heeft nu weer zeven punten voorsprong op de nummer twee. "Helaas is het pakken van de Scudetto niet alleen maar afhankelijk van ons. Juventus is namelijk echt top. Wij moeten het ze in alle aspecten moeilijker maken", vindt Totti.

"We moeten meer vastberaden zijn als we het tegen kleinere ploegen opnemen", vervolgt Totti in gesprek met Sky Sport Italia. "We hebben nog niet het doorzettingsvermogen en de grint om écht een grote club te zijn. Dat heeft Juventus wel. Als zij tegen Chievo Verona of Bologna spelen winnen ze vrijwel altijd, ook al spelen ze slecht. Dat is grote kracht van Juventus: ze geven nooit op. Ze stappen het veld op met het idee om succes te pakken, met de volle overtuiging dat ze alle wedstrijden kunnen winnen", aldus Totti.

"Waarom zou ik stoppen?"

De 40-jarige Totti loopt komende zomer uit contract bij Roma, maar denkt nog niet nadrukkelijk aan een afscheid als speler. "Niets is duidelijk in het voetbal, maar ik heb vertrouwen in mijn mentaliteit en mijn lichaam. Ik kan nog steeds veel geven en heb nog steeds een goed gevoel, dus waarom zou ik stoppen?", vraagt de ervaren Italiaan zich af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen