Almere City FC blijft nuchter onder tweede plaats

25 november 2016, 15:28

Almere City FC is flink aan de weg aan het timmeren in de Jupiler League. De bescheiden club uit Flevoland wist al acht keer op rij een overwinning te boeken en is daarom verrassend terug te vinden op de tweede plaats in de Jupiler League. Voor de wedstrijd tegen concurrent VVV-Venlo benadrukt trainer Jack de Gier dat men in het Yanmar Stadion ondanks alle complimenten en de goede prestaties rustig blijft.

Almere City bestaat pas sinds 2001 en eindigde nooit hoger dan de achtste plaats in de Jupiler League, waardoor de prestaties in de huidige jaargang opzienbarend zijn. "Desondanks staan we hier wel met beide benen op de grond", laat De Gier optekenen in het Algemeen Dagblad. "We hebben veel kwaliteit. Toen ik hier in januari begon, was het zaak om weg te komen uit de onderste regionen. Nu staan we tweede. Het is geen geheim dat het behalen van de tweede periodetitel een doelstelling is geworden. En lukt dat niet, dan gaan we voor de derde", aldus oefenmeester.

Stabiliteit en nuchterheid moeten volgens De Gier troef blijven in Almere. "Ontspannen toewerken naar een wedstrijd is heel belangrijk. We bekijken het duel voor duel. Hoog tempo, hard werken, elkaar beter maken, maar ook plezier hebben", zegt de coach richting de clash met PSV.

Ook uitblinker Soufyan Ahannach (21) wil met beide benen op de grond blijven staan. "Laten we ons eerst richten op de tweede periodetitel. Pas als we die binnen hebben, gaan we erover nadenken om voor even naast onze schoenen te lopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen