Fenerbahçe verslaat Zorya, Zenit bewijst AZ een dienst

24 november 2016, 18:58

Het duel tussen Manchester United en Feyenoord is donderdagavond nog iets interessanter dan hij aanvankelijk al was. Vanavond won Fenerbahçe namelijk gemakkelijk met 2-0 van Zorya Luhansk, de nummer vier van de groep. Daardoor is het voor Feyenoord cruciaal dat het in Manchester vanavond niet onderuit gaat. Ondertussen heeft Zenit St. Petersburg AZ een goede dienst bewezen, door met 2-0 te winnen van Maccabi Tel Aviv in de Europa League.

Groep A: Advocaat doet goede zaken

Het gaat Dick Advocaat momenteel voor de wind in Turkije. De oefenmeester van Fenerbahçe won afgelopen weekend van Galatasaray en heeft donderdagavond in de Europa League wederom succes geboekt. In de groep van Feyenoord won het thuis met 2-0 van hekkensluiter Zorya Luhansk. Invaller Miroslav Stoch was in de 59ste minuut trefzeker met een heerlijk afstandsschot, waarna Simon Kjaer de wedstrijd tien minuten later met een kopbal in het slot gooide. Door de zege wordt de strijd tussen Manchester United en Feyenoord van vanavond nog interessanter. De Nederlandse club staat met zeven punten tweede, maar bij een nederlaag in Engeland ziet het de ploeg van José Mourinho passeren. Overigens kwamen Gregory van der Wiel, Robin van Persie en Jermain Lens vandaag niet in actie bij Fenerbahçe.

Groep B: APOEL geeft het weg

Koploper APOEL Nicosia stond op bezoek bij FC Astana vanavond na een halfuur met 0-1 voor door een treffer van Georgios Efrem, maar zag die marge vervolgens door het putje spoelen. Twee minuten na de openingsgoal kreeg APOEL-speler Inaki Astiz namelijk een directe rode kaart, waardoor het ineens veel lastiger werd voor de Cyprioten. FC Astana, voor vandaag met twee punten hekkensluiter in de groep, kwam in de tweede helft dan ook langszij. Marin Anicic maakte na een uur gelijk en leidde daarmee een waar slotoffensief in. Die werd uiteindelijk beloond in de persoon van Djordje Despotovic. Hij loodste Astana in de laatste minuten naar een 2-1 overwinning en daardoor mag die ploeg nog hopen op overwintering.

Groep C: waanzinnige ontsnapping Anderlecht

Anderlecht is vanavond op spectaculaire wijze aan de leiding in Groep C gekomen. De Belgische ploeg stond na tien minuten met 0-1 voor door een goal van Youri Tielemans, maar zag het nog puntloze Qabala vijf minuten later al langszij komen. Ricardinho benutte een penalty en mocht in de 75ste minuut nogmaals aanleggen vanaf elf meter. De ervaren Braziliaan scoorde, maar moest de penalty opnieuw nemen van de arbitrage. Ditmaal faalde hij echter, waardoor een achterstand Anderlecht bespaard bleef. De Belgen namen uiteindelijk zelfs niet één, maar drie punten mee uit Kazachstan. Bruno zorgde in de negentigste minuut voor de 1-2, waarna Lukasz Teodorczyk ook nog voor de 1-3 tekende.

Groep D: Zenit helpt AZ met zege

AZ speelt later op de avond tegen Dundalk, maar zal ongetwijfeld in aanloop naar die wedstrijd met een schuin oog naar Rusland gekeken hebben. Als Zenit St. Petersburg zou winnen van Maccabi Tel Aviv, dan heeft nummer vier AZ alles nog in eigen hand. De Russen, met twaalf punten zeker van groepswinst, deden hun sportieve plicht. Aleksandr Kokorin, die al op vier goals in deze EL-campagne staat, en Aleksandr Kerzhakov namen de goals voor hun rekening voor Zenit: 2-0.