'Eto'o riskeert celstraf van 10,5 jaar vanwege belastingfraude'

24 november 2016, 15:10

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft volgens de Spaanse krant El Pais een celstraf van 10,5 jaar geëist tegen Samuel Eto'o. De Kameroener, die verdacht wordt van belastingfraude, moet van het OM daarnaast nog eens een boete van veertien miljoen euro betalen.

De aanvaller speelde in Spanje voor onder andere Real Madrid, RDC Mallorca en Barcelona. Vooral in zijn periode bij die laatste club (2006-2009) zou via kleinere bv's in Spanje en Hongarije voor bijna 3,5 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. Dit geld had hij overgehouden aan een lucratieve sponsordeal met Puma.

Volgens Eto'o is het allemaal de schuld van zijn voormalige zaakwaarnemer Josep Maria Mesalles. Ook hij zit op het beklaagdenbankje. Tegenwoordig valt Eto'o (actief bij het Turkse Antalyaspor) onder Smart Sports Management, waar ook Ola John zit.

Eto'o is niet de eerste (oud-)speler van Barcelona die in verband wordt gebracht met belastingontduiking. Lionel Messi, Javier Mascherano, Alexis Sánchez en Neymar werden eerder al genoemd en Messi werd zelfs al bestraft met een boete van twee miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen