Besiktas vecht zich terug na 0-3: "Het echte Besiktas laten zien"

Besiktas vecht zich terug na 0-3: "Het echte Besiktas laten zien"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 november 2016 – Bij rust keek Besiktas woensdagavond tegen een pijnlijk 0-3 achterstand aan. Benfica had in de eerste helft huisgehouden in Turkije en leek op weg naar een makkelijke uitzege en bijbehorend plaatsing van de achtste finales van de Champions League. De Turken knokten zich echter knap terug uit een geslagen positie tot 3-3.

"In de tweede helft hebben we het echte Besiktas laten zien", zegt een trotse Cenk Tosun op de site van de UEFA. De aanvaller scoorde na een klein uur spelen met een heerlijke halve omhaal de 1-3, waardoor de thuisploeg weer terug in de wedstrijd kwam. "Maar ik moet vooral onze fans bedanken. Zelfs bij 0-3 zijn ze niet gestopt met hun aanmoedigingen. Zelfs niet voor een seconde."

Verder gaf Tosun, die in de rust werd ingebracht, de nodige complimenten aan zijn trainer Senol Günes. "Hij doordrong er ons van dat we moesten vergeten dat het 0-3 stond en moesten doen alsof het gewoon weer 0-0 stond." Toch legde Günes de lof bij zijn spelers neer. "Je hebt passie nodig in plaats van woorden voor zo'n comeback en dat is wat mijn spelers hebben laten zien."

Door de 3-3 heeft Besiktas plaatsing voor de volgende ronde nog altijd in eigen hand. De ploeg staat weliswaar derde achter SSC Napoli en Benfica, maar aangezien die tegen elkaar spelen, passeert Besiktas bij winst op bezoek bij Dinamo Kiev sowieso één van die teams.

Reacties

gerelateerd