Van Bronckhorst blij met Tapia: "Niet vergeten dat hij nog jong is"

24 november 2016, 08:48

De afwezigheid van Eric Botteghin lijkt Feyenoord donderdag tegen Manchester United op te vangen door Renato Tapia in te brengen. De 21-jarige Peruviaan is bij de nationale ploeg onomstreden, maar brengt in Rotterdam meer tijd op de bank door. Toch heeft trainer Giovanni van Bronckhorst vertrouwen in hem.

"Als je in de Copa America of in WK-wedstrijden tegen Brazilië of Argentinie je mannetje staat, kan je wel wat", zo citeert De Telegraaf de Feyenoord-coach. "We moeten niet vergeten dat hij nog heel jong is. Ik ben heel blij met hem in onze selectie."

Toch moet de multifunctionele speler nog altijd Botteghin, Karim el Ahmadi en Tonny Vilhena voor zich dulden. Dit terwijl hij bij Peru altijd in de basis staat. "Die status heeft hij bij ons nog niet. Maar hij krijgt nu weer de kans. Eerder heb ik tegen Willem II ook al van hem genoten."

Tapia maakte begin dit kalenderjaar voor 2,5 miljoen euro de overstap van FC Twente naar de Kuip. Hoewel hij nog geen basisspeler is, stond hij tijdens de voorbije twee Europa League-wedstrijden (beide tegen Zorja Luhansk) de volle negentig minuten in het veld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen