Groep B: gefrustreerd Napoli profiteert niet volledig

23 november 2016, 23:02   Bijgewerkt: 24 november 2016, 00:11

Napoli is er woensdagavond niet in geslaagd om een gaatje te slaan met Besiktas en Benfica, die elkaar eerder op de avond op bizarre wijze op een 3-3 gelijkspel hielden. De Italiaanse club speelde in het eigen Stadio San Paolo, toch wel teleurstellend, met 0-0 gelijk tegen Dynamo Kiev. De Partenopei zijn nog wel de koploper in Groep B, maar Benfica heeft hetzelfde aantal punten en Besiktas volgt nog op één puntje.

Voor Napoli betekent het dat het zich zal kwalificeren voor de laatste zestien teams van de Champions League als het op de slotdag een nederlaag tegen Benfica weet te voorkomen. Als Besiktas het dan ook nog eens niet voor elkaar krijgt om Dynamo Kiev van zich af te schudden, dan is groepswinst een feit voor de club uit Napels. Napoli staat op hetzelfde aantal punten als Benfica (acht), maar het onderlinge resultaat (4-2 winst) is in het voordeel van de ploeg van coach Maurizio Sarri.

Toch waren de frustraties woensdagavond af te lezen van de gezichten van de spelers van Napoli, omdat ze van zichzelf niets minder dan een zege eisten. Via Lorenzo Insigne, Marek Hamsik (foto), José Callejón en invaller Manolo Gabbiadini kregen de Napolitanen ook genoeg kansen. Het gemis van Arek Milik laat zich voelen in Napels.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen