Groep B: Besiktas realiseert waanzinnige comeback

23 november 2016, 20:45

Zo krankzinnig als de 8-4 tussen Borussia Dortmund en Legia Warschau verliep de wedstrijd nog net niet, maar Besiktas en Benfica hebben er woensdagavond ook een knotsgek voetbalspektakel van gemaakt. De Portugezen namen een 0-3 voorsprong in Istanbul, maar lieten de Turken zich op wonderlijke wijze terug knokken: 3-3.

In de Vodafone Arena voltrok zich een wedstrijd met twee volledig verschillende gezichten. Benfica maakte er in de eerste helft na een geluidloze minuut een Portugees feestje van en wandelde simpel naar een 0-3 voorsprong. Gonçalo Guedes tekende voor de 0-1, nadat hij knap in balans bleef bij een fraaie solo. Nadat Nélson Semedo via de onderkant van de lat de tweede Benfica-goal binnen pegelde, vond het meest bizarre moment van de wedstrijd plaats. Ljubomir Fejsa trof doel vanuit de rebound, nadat de bal twee keer op de lat en één keer op de paal was gegaan in één actie. Het betekende een 0-3 ruststand.

Besiktas herrees na de pauze echter als een feniks. Cenk Tosun gaf met een sublieme 'scisssor-kick' het startschot van de bijzondere wederopstanding van de regerend kampioen van Turkije. De uitblinkende Ricardo Quaresma bracht de spanning vervolgens écht terug, toen hij een strafschop verzilverde. De 3-3 werd vlak voor tijd gemaakt. Vincent Aboubakar, voormalig speler van Benfica-rivaal FC Porto, rondde een rabona-voorzet van Quaresma af en maakte de comeback dus compleet. Quaresma staat na vijf optredens op drie goals en drie assists.

Door de bizarre remise ligt de strijd in Groep B nog altijd flink open. Benfica gaat aan kop met acht punten. Besiktas staat op zeven, Napoli ook. De Italianen spelen later op deze woensdagavond nog wel tegen Dynamo Kiev, dat pas één puntje heeft. Het lijkt er dus op dat alles pas in de slotronde beslist zal worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen