Besiktas laat fans in gebarentaal tegen racisme strijden

23 november 2016, 16:35

Besiktas is voor het Champions League-duel met Benfica van vanavond (woensdag, aftrap 18.45 uur) met een speciale actie op de proppen gekomen. De regerend kampioen van Turkije laat haar supporters de ploeg een minuut lang in gebarentaal steunen, om aandacht te geven aan de strijd tegen racisme en op te komen voor doven en slechthorenden.

In een video legt Besiktas uit wat de bedoeling is. "We hebben het decibelrecord al een keer verbroken met de luidste aanhang. Nu is het tijd voor de stilste manier van steunen. Doe allemaal mee tijdens de wedstrijd tegen Benfica. Na de aftrap zullen we onze ploegen steunen in gebarentaal, voor één minuut", aldus de Turkse topclub. De tekst die de aanhang moet uitbeelden is 'Zeg nee tegen racisme. Zwarte arend'.

"We geven hiermee aandacht aan de problemen omtrent racisme en doven en slechthorenden", zo klinkt het vanuit Besiktas, waarvoor de wedstrijd tegen Besiktas zeer belangrijk is. De Turken staan met zes punten op de derde plaats, terwijl Benfica en Napoli beiden aan kop gaan met zeven punten.

De desbetreffende video:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen