Ajax
3 – 0
Excelsior Maassluis

Ronaldo: "De Fransen waren een beetje te ontspannen"

Ronaldo: "De Fransen waren een beetje te ontspannen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 november 2016 – Cristiano Ronaldo won dit jaar de Champions League, maar de belangrijkste prijs die hij in de wacht sleepte, was toch wel die van Europees kampioen met Portugal. Zijn team was voor de finale tegen Frankrijk de underdog, iets dat volgens Ronaldo hem en zijn teamgenoten alleen maar motiveerden.

"De Fransen dachten dat ze gemakkelijk gingen winnen. Dat gevoel kregen we in ieder geval, ze waren een beetje te ontspannen tijdens de warming-up", zegt de steraanvaller tegenover France Football. "Ze lachten erg veel. Dat mag natuurlijk, maar ze leken enorm tevreden en straalden een bepaalde zelfverzekerheid uit. Als aanvoerder heb ik daarvan gebruikgemaakt om mijn ploeggenoten te motiveren."

Lang kon hij zelf echter niet strijden tegen Les Blues, nadat hij al vroeg in de wedstrijd met een knieblessure naar de kant moest. "Ik moest huilen, want ik dacht dat het veel erger zou zijn. De dokter heeft me snel gerustgesteld, maar ik bleef maar huilen."

Uiteindelijk kon Ronaldo toch vooral huilen van geluk, toen Éder in de verlening Portugal op een beslissende 1-0 voorsprong zette. De Fransen, onder wie Antoine Griezmann, in mineur achterlatend. "Ik kwam hem tegen in een restaurant. Hij kwam naar mijn tafel toe en zei met een veelbetekenende glimlach: 'Cristiano, ik haat jou!'", aldus Ronaldo.

gerelateerd