Yaya Touré is terug: "Wist dat de coach me nodig had"

21 november 2016, 10:26

De opvallendste naam op het opstellingformulier van Manchester City was zaterdag zonder twijfel die van Yaya Touré. De 33-jarige Ivoriaan verscheen tegen Crystal Palace voor het eerst dit seizoen binnen de lijnen bij City, dat dankzij twee goals van hem met 1-2 zegevierde. Touré was uiteraard blij met zijn heldenrol.

"Ik was er klaar voor en wist dat de coach me op een dag nodig zou hebben. Ik was erg blij om weer te spelen en ben blij dat ik weer kan voetballen", zegt de middenvelder tegen BBC. "Het is mooi dat mijn teamgenoten me altijd zijn blijven steunen en ik wil dat terugbetalen."

Trainer Pep Guardiola zag de Ivoriaan aanvankelijk niet staan, maar gaf de ervaren middenvelder zaterdag dus weer een kans. "De laatste anderhalve maand is Yaya geweldig op de training", legde de oefenmeester uit. "Zijn houding is momenteel geweldig en zijn teamgenoten houden van hem. Ik gun hem dit succes van harte, want hij is een aardige kerel. In het begin van het seizoen telde hij niet mee bij ons, maar door zijn veelzijdigheid kan hij ons momenteel uitstekend helpen."

De international is niet ingeschreven voor de Champions League, dus zal woensdag niet kunnen spelen tegen Borussia Mönchengladbach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen