Besiktas dankzij sterk begin voorbij hekkensluiter

19 november 2016, 19:11

Besiktas heeft de koppositie in de Turkse Super Lig gegrepen. Coach Senol Günes leidde de titelverdediger zaterdag naar een 1-2 overwinning op hekkensluiter Adanaspor, waarmee de leiding werd overgenomen van Istanbul Basaksehir.

Op aangeven van de in Zaandam geboren O?uzhan Özyakup bracht Vincent Aboubakar Besiktas in de elfde minuut op 0-1. Zes minuten later verdubbelde Cenk Tosun uit een strafschop de marge voor de bezoekers. Eveneens vanaf elf meter maakte Magaye Gueye tien minuten na rust de aansluitingstreffer, maar verder kwam Adanaspor niet. Door een rode kaart van Bekir Yilmaz had de thuisclub in de laatste twintig minuten een man minder.

Besiktas heeft nu 27 punten, één meer dan Istanbul Basaksehir. Dat team krijgt maandag nog bezoek van Rizespor. Turkije staat zondag in het teken van de kraker tussen Fenerbahçe (vijfde, achttien punten) en Galatasaray (vierde, twintig punten).

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!