Man United geeft zege uit handen tegen tandeloos Arsenal

19 november 2016, 15:34   Bijgewerkt: 19 november 2016, 15:49

De overwinning was zo goed als binnen voor Manchester United, maar de thuisploeg gaf zaterdagmiddag in de kraker tegen Arsenal in de slotfase alsnog de zege weg: 1-1. Een late treffer van Olivier Giroud volstond voor een gelijkspel op Old Trafford, waar Juan Mata met een mooi doelpunt de score in de tweede helft had geopend. Door de remise blijft het verschil tussen beide teams zes punten in het voordeel van Arsenal.

Arsenal maakte in de kraker een uiterst zwakke indruk. Het wist voorin geen vuist te maken en werd in de duels bijna altijd afgetroefd door de thuisploeg. Een nederlaag zat er dan ook aan te komen voor de bezoekers, maar invaller Olivier Giroud bracht redding. Uit een voorzet van mede-invaller Alex Oxlade-Chamberlain kopte de Fransman steenhard raak. Illustrerend is de statistiek dat de inzet van Giroud de eerste en enige poging op doel van Arsenal was.

Diezelfde Mourinho moest door blessures van Luke Shaw, Eric Bailly en Chris Smalling schuiven met de poppetjes, maar het ondanks de afwezigen geen basisplaats in petto voor Daley Blind. De Nederlander zat op de bank en mocht het veld in de 64ste minuut betreden. In de tachtigste minuut had de linksback een geweldige voorzet in huis, die niet op waarde werd geschat door Marcos Rojo. De Argentijn kopte de bal voorlangs, waardoor United de wedstrijd in het slot gooide. Die misser bleek tien minuten later cruciaal, toen Giroud wel trefzeker was met het hoofd en daarmee voor de 1-1 eindstand zorgde.

Wenger zal opgelucht zijn met het punt, maar een vervelende statistiek blijft hem wel achtervolgen. Met Arsenal heeft de Fransman nu al tien jaar op rij niet meer weten te winnen op Old Trafford in de Premier League. [photo,102523,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen