Cocu houdt 'groot talent' Rigo nog uit de wind bij PSV

19 november 2016, 11:18

Door blessures van Jorrit Hendrix en Andrés Guardado is de nood aan de man op het middenveld van PSV, maar Phillip Cocu is niet van plan om Dante Rigo een kans te geven bij de regerend kampioen. De zeventienjarige Belg is één van de grootste talenten van de jeugdopleiding, maar voor een stap naar het eerste is het volgens Cocu nog te vroeg.

Aad de Mos zei deze week dat Cocu de middenvelder zaterdag moet opstellen tegen Willem II. "Het is vanaf de zijlijn soms makkelijk. Dante traint nu regelmatig bij ons mee en is een groot talent. Hij heeft fysiek nog een aantal stappen te zetten en kan zich bij Jong PSV tonen en zichzelf op het trainingsveld bij het eerste elftal verbeteren", reageert Cocu tegenover het Eindhovens Dagblad.

Volgens de coach is Jong PSV nu het juiste podium voor de middenvelder. "Spelers kunnen ook bij Jong PSV in wedstrijden iets afdwingen en dat zie je bijvoorbeeld aan Pablo Rosario, die zaterdag bij onze selectie zit. Je praat over een enorme stap, naar het hoogste niveau van Nederland. We willen Dante eerst de belasting van veel trainen bij PSV meegeven en tegen Willem II zit hij nog niet bij de ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen