Gudelj-boek dicht voor Bosz: "Ik heb geen pistool"

18 november 2016, 14:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 10:05

Het boek Nemanja Gudelj is, in ieder geval voorlopig, gesloten bij Ajax. Trainer Peter Bosz en directeur Edwin van der Sar gingen vrijdagochtend om tafel met de middenvelder in de hoop dat hij zijn standpunt had gewijzigd, maar dat bleek niet het geval. Bosz is daardoor niet van plan om de Serviër in de plannen van Ajax 1 te betrekken, zei hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met NEC. 

Gudelj traint tot de winterstop mee met Jong Ajax, waarna Ajax in de winterse transferwindow op zoek gaat naar een oplossing. "Ik denk dat wij als club een duidelijk signaal hebben afgegeven", zei Bosz volgens De Telegraaf op het persmoment over de verbanning van de middenvelder. De coach ging op de persconferentie in op het onderhoud met Gudelj. "Het was niet een heel lang gesprek. Hij gaf aan er nog hetzelfde in te staan en dat geldt ook voor ons. Het komt er op neer dat hij het mentaal moeilijk vindt om het op te brengen om op de bank te zitten. Als hij er zo over blijft denken, is het boek dicht voor mij. Hij traint tot de winter mee met Jong Ajax. Ik weet nog niet of hij ook wedstrijden gaat spelen."

Bosz heeft inmiddels al aardig wat ervaring als trainer, maar de situatie van Gudelj is volkomen nieuw voor hem. "Wij vinden het vrij ver gaan en hebben het nog nooit eerder meegemaakt. Maar ik heb geen pistool, ik kan hem niet dwingen", knipoogde de coach. "Hij vindt dat hij moet spelen, dat geeft hij ook aan en daarom vindt hij het moeilijk om op te bank te zitten. En meer is het niet. Het is niet zo op mij overgekomen dat hij zo een transfer wil forceren."

Volgens de trainer is het goed dat Gudelj door zijn standpunt niet meer bij Ajax 1 hoort. "Het houdt me niet zo bezig of dat een verkeerd signaal is naar andere spelers. Ik denk dat wij als club een duidelijk signaal hebben afgegeven. Andere spelers die op de bank zitten, moeten heel erg hun best doen, zoals het ook bij andere clubs is. Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor sommige spelers moeilijk is om op de bank te zitten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen