Stam verlost Serero wellicht van situatie bij Ajax

Stam verlost Serero wellicht van situatie bij Ajax

18 november 2016 – Thulani Serero speelt al het hele seizoen geen enige rol van betekenis bij Ajax, waar hij de afgelopen maanden zelfs alleen nog maar met Jong Ajax meetraint. Mogelijk biedt een Engels avontuur uitkomst voor de volledig uit beeld geraakte middenvelder. De 26-international van Zuid-Afrika staat nadrukkelijk op het lijstje bij Reading FC, waar Jaap Stam aan het roer staat als manager.

Brian Tevreden, voetbaldirecteur bij de club uit de Championship, heeft de interesse van The Royals in Serero bevestigd in De Telegraaf. "Ik heb inderdaad met zijn zaakwaarnemer (Nana Tutu, red.) gesproken en geïnformeerd naar de mogelijkheden", zegt Tevreden in de ochtendkrant. De interesse is nog niet héél concreet. "Jaap Stam vindt Thulani ook een goede speler, maar we moeten goed kijken of hij op zijn positie geen jeugdspelers blokkeert. Daarom hebben we nog geen definitieve beslissing genomen."

Het is dus nog afwachten of het van een transfer zal komen voor Serero. Een winterse overstap is voor Ajax wel aantrekkelijk, omdat het contract van de Zuid-Afrikaan komende zomer afloopt. Overigens maakt de middenvelder wel wedstrijdminuten bij de nationale ploeg van zijn land, waarvoor hij onlangs nog scoorde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Senegal (2-1 winst).

Serero werd in de zomer van 2011 door Ajax overgenomen van Ajax Cape Town. Hij kwam in 5,5 seizoenen tot 88 optredens in de Eredivisie, waarin hij acht keer tot scoren kwam.

gerelateerd