Hoffenheim scoutte Firmino via Football Manager

17 november 2016, 13:24

Roberto Firmino is een van de redenen dat Liverpool zo goed draait in de Premier League. De Braziliaan belandde echter op een wel heel opmerkelijke wijze in Europa. TSG Hoffenheim scoutte de Braziliaan namelijk via Football Manager.

In 2010 speelde Firmino nog in de Braziliaanse Série B voor Figueirense, toen hij via het spel op de radar verscheen van Lutz Pfannenstiel, hoofdscouting bij Hoffenheim. "We hebben hem toen opgepikt voor een slordige vier miljoen euro. Mensen dachten direct dat hij bij ons in het eerste zou spelen. Dat deden we niet, waarna iedereen ons het kwalijk nam dat we teveel hadden betaald", zo vertelt de Duitser aan talkSPORT.

Toch haalde Pfannstiel uiteindelijk zijn gelijk. "We hebben hem uiteindelijk verkocht voor 42 miljoen euro plus bonussen aan Liverpool. Dus ik denk dat we heel goed gescout hebben."

Vooral in het huidige seizoen maakt Firmino indruk bij de koploper van de Premier League. In de tien duels die hij speelde, maakte hij vijf doelpunten ook was hij nog eens vijf keer aangever. Ook in de League Cup was hij al een keer trefzeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen