Messi bezorgt Argentinië winst op Colombia, Uruguay onderuit

16 november 2016, 07:46   Bijgewerkt: 16 november 2016, 08:33

Argentinië heeft woensdagnacht de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia gewonnen. In San Juan was de ploeg van Edgardo Bauza met 3-0 te sterk. Lionel Messi was met een doelpunt en twee assists de beste man aan Argentijnse kant. Ajacied Davindson Sanchez debuteerde bij Colombia.

Met de pijnlijke nederlaag tegen Brazilië nog in het achterhoofd wist Argentinië dat het duel met Colombia gewonnen moest worden. Na tien minuten opende Messi de score door een vrije trap via de onderkant van de lat binnen te schieten. Niet veel later tekende Lucas Pratto op aangeven van de FC Barcelona-sterspeler voor de 2-0.

Argentinië had de wedstrijd onder controle en kreeg ook enkele kansen, maar pas kort voor tijd viel de derde treffer via Angel di Maria. Bij Colombia begon de debuterende Sanchez in de basis en speelde negentig minuten lang. Ook PSV-verdediger Santiago Arias deed de hele wedstrijd mee.

Uruguay

Uruguay leed op bezoek bij Chili een 3-1 nederlaag. Edinson Cavani opende weliswaar de score voor de bezoekers, maar vlak voor rust viel de gelijkmaker via Eduardo Vargas. Na de pauze was Chili de betere ploeg en dankzij twee doelpunten van Arsenal-speler Alexis Sanchez werd uiteindelijk een 3-1 overwinning geboekt.

Argentinië blijft ondanks de overwinning op een vijfde plaats staan met negentien punten. Colombia staat zesde met een punt minder. Voor Uruguay is er nog weinig aan de hand. Met 23 punten bezet het land de tweede plaats in de WK-kwalificatiegroep. De eerste vier landen zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK, de nummer vijf speelt een play-off tegen het beste land van Oceanië.