Italië - Duitsland doelpuntloos; Jørgensen en Larsson scoren

Italië - Duitsland doelpuntloos; Jørgensen en Larsson scoren

15 november 2016 – De vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Italië is in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Twee Eredivisionisten wisten daarentegen wel te scoren. Nicolai Jørgensen was met een intikker trefzeker voor Denemarken, terwijl Sam Larsson zijn debuut voor Zweden ook opluisterde met een treffer.

Italië - Duitsland 0-0

De eerste kans van de wedstrijd was voor Leon Goretzka. De middenvelder stuitte op de voeten van Gianluigi Buffon. Aan de andere kant werd een schot van Daniele Rugani net over getikt door Bernd Leno. De Duitse doelman verkleinde even later goed zijn doel bij een kans voor Ciro Immobile. Aan de andere kant had Ilkay Gündogan de beste kans, zijn volley werd knap gekeerd door Buffon.


De Italiaanse doelman werd na rust vervangen door Gianluigi Donnarumma. De pas zeventienjarige keeper had het een stuk minder druk dan zijn voorganger. Al had hij wel geluk toen Kevin Volland zijn treffer geannuleerd werd wegens buitenspel. De beste kansen waren voor Italië. Federico Bernadeschi die vrij opdook op de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet was teleurstellend. Vlak voor tijd was Andrea Belotti nog het dichtstbij, maar zij inzet spatte uiteen op de paal.

Tsjechië – Denemarken 1-1

Nicolai Jørgensen trekt zijn productiviteit bij Feyenoord vrolijk door in dienst van Denemarken tegen Tsjechië. De aanvaller tikte zeven minuten voor rust een doorgekopte hoekschop binnen. Daarmee herstelde hij de eerder opgelopen achterstand door een doelpunt van Antonín Barák. In de tweede helft wist geen van beide ploegen het net nog eens te vinden.

Hongarije – Zweden 0-2

Zweden, de directe concurrent van het Nederlands elftal, kwam dinsdagavond ook in actie. Op bezoek bij Hongarije werd de score geopend door debutant Sam Larsson. De uitblinker van sc Heerenveen schoot een vrije trap door de slecht opgestelde muur van de Hongaren. In de tweede helft zette Isaac Thelin de 0-2 eindstand op het bord.

Overige uitslagen
Rusland – Roemenië 1-0
Oekraïne – Servië 2-0
Oostenrijk - Slowakije 0-0

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020