Trainer Vieira keert voor even terug bij Manchester City

15 november 2016, 20:36

Bij Manchester City staat er deze week een oude bekende op het veld. Patrick Vieira reist af naar de Engelse stad om ervaring op te doen onder de vleugels van Josep Guardiola. Een hele eer, zo zegt de Fransman op de website van New York City FC, waar hij sinds dit jaar de hoofdtrainer is.

Hoewel hij bij New York een redelijk succesvol jaar achter de rug had, de ploeg kwam tot de halve finales van de play-offs, kan hij naar eigen zeggen nog veel leren van de Spanjaard. "Hij is een van de beste coaches, zo niet de beste. Niet alleen op basis van zijn resultaten en prijzen, maar ook als je kijkt naar de manier waarop hij die behaald heeft."

Vieira speelde zelf anderhalf seizoen voor Manchester City. Uit die periode kent hij Yaya Touré, Vincent Kompany, Pablo Zabaleta en Aleksandar Kolarov nog. "Geweldig om hen weer eens te zien, want sinds ik in New York zit, heb ik nog geen kans gezien hier eens terug te keren."

Dat grote spelers uit de Amerikaanse MLS tijdens de wintermaanden actief blijven in de grote Europese competities is iets dat in het verleden al werd gedaan door onder anderen Thierry Henry en David Beckham. Dat trainers die periode gebruiken voor een stage is nieuw. "Ik wil echt van hem, maar ook bijvoorbeeld de scoutingsafdeling dingen leren. Dit is hoe ik mij voorbereid op komend seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen