Gnabry dacht aan grap, Löw laat Gerhardt debuteren

14 november 2016, 15:59

Serge Gnabry werd onlangs gebeld door bondscoach Joachim Löw, met de vraag of hij zich wilde melden bij de nationale ploeg van Duitsland. Het talent, dat voor dit seizoen door Werder Bremen gekocht werd van Arsenal, kon het amper geloven. Sterker nog: hij dacht eerst zelfs dat hij in de maling werd genomen.

De 21-jarige Gnabry dacht dat hij een grapjas aan de lijn had, die zich voordeed als Löw. "De coach belde mij en ik moest even nagaan of het wel echt was of niet", zegt het aanvalstalent tegen het radiostation RND. "Vaak genoeg is iemand in de maling genomen op de radio en ik wilde niet het volgende slachtoffer zijn", lacht Gnabry, die bij zijn debuut meteen een hattrick wist te produceren. Dat deed hij in de 0-8 overwinning bij het nietige San Marino. Hij werd de eerste Duitser in veertig jaar tijd die drie keer tot scoren wist te komen bij zijn debuut voor Die Mannschaft.

Opnieuw een debutant

De Duitsers oefenen morgen in en tegen Italië, in een wedstrijd waarbij getest zal worden met de videoscheidsrechter. Bondscoach Löw heeft alvast verklapt dat hij, na het debuut van Gnabry tegen San Marino, weer een debutant het veld op zal sturen. Yannick Gerhardt van VfL Wolfsburg kan zich opmaken voor zijn vuurdoop bij de wereldkampioen van 2014.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen