Groep G: Spanje en Italië hebben gemakkelijke avond

Groep G: Spanje en Italië hebben gemakkelijke avond

12 november 2016 – Spanje en Italië houden ook na de vierde speelronde in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland gelijke tred. De Spanjaarden wonnen zaterdag in het Estadio Nuevo Los Cármenes van Granada met 4-0 van Macedonië, de Italianen zegevierden in en tegen Liechtenstein met dezelfde cijfers.Spanje had voor rust maar liefst 76 procent balbezit, maar wist voor de pauze slechts één keer te scoren. Daarvoor had het bovendien de hulp van de bezoekers nodig. De Macedoniër Darko Velkoski kopte de bal in de 34ste minuut in eigen doel en opende daarmee onbedoeld de score. Na ruim een uur spelen tekende Vitolo voor de 2-0. De speler van Sevilla kopte raak bij de tweede paal. In de slotfase volleerde Nacho Monreal de 3-0 op het scorebord, kort daarna legde Aritz Aduriz de eindscore vast op 4-0.

Italië leidde in het Rheinpark Stadion in Vaduz bij de pauze al met 0-4. Uitblinker Andrea Belotti tikte in de elfde minuut uit een corner van dichtbij de 0-1 binnen, een minuut later was hij de aangever bij de 0-2 van Ciro Immobile. Vlak voor rust nam Belotti ook de 0-4 voor zijn rekening, Antonio Candreva had twaalf minuten eerder al voor de derde Italiaanse treffer gezorgd.

Met tien punten uit vier duels gaan Spanje en Italië gedeeld aan kop in groep G. Daarachter volgt Israël met negen punten op de derde plaats. De Israëliërs deden in Elbasan uitstekende zaken door EK-ganger Albanië, dat zes punten heeft, met 0-3 te verslaan. De ontmoeting had eigenlijk in Shkoder plaats moeten vinden, maar werd verplaatst omdat IS-terroristen een aanslag zouden hebben willen plegen op de Israëlische selectie.

De Israëliërs hebben zich niet laten afleiden door de onrust en wonnen met 0-3. Eran Zahavi zorgde in de achttiende minuut uit een strafschop voor de 0-1. Berat Djimsiti, de veroorzaker van de penalty, moest zijn overtreding bekopen met een directe rode kaart. Tien minuten na de pauze werd ook de Albanese keeper Etrit Berisha met rood van het veld gestuurd, wegens een kopstoot aan Zahavi. Laatstgenoemde mocht vervolgens aanleggen voor een nieuwe strafschop, maar zag de ingevallen doelman Alban Hoxha I redden. Via Dan Einbinder en Eliran Atar liep Israël daarna alsnog uit naar een ruime zege.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020