Van der Heijden: "Verdedigende werk geeft me boost"

12 november 2016, 19:09

Jan-Arie van der Heijden verruilde Vitesse in de zomer van 2015 voor Feyenoord. Bij de Rotterdamse club is hij uitgegroeid tot een vaste waarde en bovendien is hij geliefd bij de fans, die hem tegenwoordig 'Jan Scharie van der Heijden' noemen. Dit als verwijzing naar een schaarbeweging in het Europa League-duel met Zorya Luhansk.

"Daar kan ik wel om lachen", zegt Van der Heijden op de officiële website van Feyenoord over zijn bijnaam. "Ik waardeer het ook wel dat de mensen die de wedstrijden bekijken, zien dat ik met vertrouwen speel. Als ik veel vertrouwen heb, dan laat ik mijn beste voetbal zijn. Aan de andere kant geniet ik de laatste tijd ook van het winnen van duels en het spelen tegen goede spitsen, zowel in de Eredivisie als in de Europa League. Het verdedigende werk geeft me dan ook een boost."

Feyenoord leed afgelopen zondag op bezoek bij Go Ahead Eagles haar eerste nederlaag van dit eredivisieseizoen, maar Van der Heijden is niet in paniek. "Er zit veel vertrouwen in de groep. Dat we vorige week zondag verloren, is zuur", vervolgt hij. "We moeten nu laten zien dat we met die tegenslag om kunnen gaan en als team gegroeid zijn ten opzichte van vorig seizoen. We moeten zorgen dat we het niveau van de wedstrijden daarvoor weer halen, dan moeten we gewoon winnen van Zwolle."

Feyenoord hervat de Eredivisie op zondag 20 november thuis tegen PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen