België treft Estland: "Heeft indruk op me gemaakt"

12 november 2016, 16:25

Net als Nederland, dat zondag tegen Luxemburg speelt, treft ook België tijdens deze interlandbreak een tegenstander die als voetbaldwerg omschreven kan worden. De Rode Duivels kruisen zondag op eigen veld de degens met Estland, dat momenteel op plaats 199 staat op de wereldranglijst. Desondanks is coach Roberto Martinez op zijn hoede.

België staat met negen punten bovenaan in kwalificatiegroep H, terwijl Estland met drie punten vierde staat. "Estland heeft de nodige indruk op me gemaakt", zei Martinez tijdens het perspraatje volgens Het Laatste Nieuws. Estland wordt sinds kort gecoacht door recordinternational Martin Reim. "De nieuwe coach heeft een nieuwe structuur op poten gezet en Estland heeft een nieuwe ploeg met dynamische spelers die gaat groeien. Vooral Konstantin Vassiljev (middenvelder van het Poolse Jagiellonia Bialystok, red.) heeft me aangenaam verrast."

Martinez stelt dat Estland lastig te verslaan is. "Wat me vooral is opgevallen, is hoe graag deze spelers voor hun land spelen en wat voor een hechte band ze hebben. Het is aan mij en de rest van de staf om hen te helpen om nog een sterker team te worden", aldus de Spanjaard, die niet kan beschikken over Vincent Kompany en Moussa Dembélé.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen