Groep C: debutant helpt Duitsers, Noord-Ieren blijven leven

Groep C: debutant helpt Duitsers, Noord-Ieren blijven leven

11 november 2016 – Mede door drie doelpunten van debutant Serge Gnabry heeft Duitsland de uitwedstrijd tegen San Marino met ruime cijfers gewonnen. De regerend wereldkampioen was vrijdag met 0-8 te sterk voor de voetbaldwerg. In de strijd om de tweede plaats deed Noord-Ierland uitstekende zaken, door directe concurrent Azerbeidzjan in Belfast met 4-0 te verslaan.

Duitsland miste in het Stadio Olimpico di Serravalle van San Marino onder meer Toni Kroos, Mesut Özil en Julian Draxler, maar leidde binnen acht minuten al met 0-2. Sami Khedira zorgde in de zevende minuut voor de 0-1, debutant Gnabry verdubbelde even later de marge. Gnabry scoorde daarna nog twee keer een had daarmee een groot aandeel in de 0-8 zege van de regerend wereldkampioen. Jonas Hector (2), Mattia Stefanelli (eigen goal) en Kevin Volland maakten de andere goals.

Met zeven punten uit drie wedstrijden begon Azerbeidzjan uitstekend aan de kwalificatiecampagne. Het voormalige Sovjet-land kon in een direct gevecht om de tweede plaats tegen Noord-Ierland niet nogmaals voor een verrassing zorgen. In Belfast was de gastheer met 4-0 te sterk. Na een verre inworp van een ploeggenoot kopte Kyle Lafferty in de 27ste minuut de 1-0 binnen. Eveneens met het hoofd was Gareth McAuley vijf minuten voor de pauze de maker van de 2-0. Conor McLaughlin en Chris Brunt deden in de tweede helft ook een duit in het Noord-Ierse zakje.

Duitsland is met de maximale twaalf punten uit vier wedstrijden de leider in groep C. Noord-Ierland en Azerbeidzjan delen met zeven punten de tweede plaats. In Praag stonden Tsjechië en Noorwegen tegenover elkaar met maar één doel: in het spoor blijven van de nummer twee. Uiteindelijk stapten de Tsjechen juichend van het veld (2-1). Michal Krmencík en Jaromir Zmrhal waren trefzeker voor Tsjechië, in de slotfase deed Joshua King iets terug voor de Noren. De Tsjechen hebben nu vijf punten, Noorwegen staat vijfde met drie stuks.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021