Groep F: Engeland wint 'The Battle of Britain' ruim

Groep F: Engeland wint 'The Battle of Britain' ruim

11 november 2016 – Ook in de vierde speelronde van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland is Engeland zonder tegendoelpunt gebleven. De ploeg van manager Gareth Southgate won vrijdag op Wembley met 3-0 van rivaal Schotland, maar ondanks de ruime marge ging het opnieuw niet gemakkelijk.Engeland bleef eerder deze WK-voorronde al steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Slovenië en won, zonder te sprankelen, met 0-1 en 2-0 van respectievelijk Slowakije en Malta. Tegen Schotland was het spel van de wereldkampioen van 1966 opnieuw niet overtuigend, maar wederom was het voldoende voor de drie punten.

Uit een voorzet van Kyle Walker kopte Daniel Sturridge in de 24ste minuut de 1-0 binnen voor Engeland. Dat was op dat moment verdiend, maar daarna trok Schotland het initiatief naar zich toe. De Schotten kregen uitstekende kansen om gelijk te maken, maar lieten deze onbenut. Daardoor kon het thuisland na rust uitlopen naar een ruimere overwinning. Adam Lallana en Gary Cahill troffen allebei doel met het hoofd en zorgden daarmee voor een 3-0 eindstand.

Engeland, dat net als Schotland ondanks een FIFA-verbod speelde met een armband met daarop een klaproos om de oorlogsslachtoffers te herdenken, gaat met tien punten uit vier wedstrijden aan kop in groep F. Slovenië volgt met acht punten op de tweede plaats, na een 0-1 zege bij Malta. Benjamin Verbic maakte vlak na de pauze, met een bal achter het standbeen langs, het verschil in Ta'Qali.

Slowakije versloeg op eigen veld Litouwen met 3-0 en staat nu derde met zes punten. De Slowaken gingen sterk van start in Trnava en stonden binnen een kwartier al met 2-0 voor. Voormalig Willem II-speler Adam Nemec zorgde in de twaalfde minuut koppend voor de 1-0, drie minuten later was Juraj Kucka met een fraaie knal verantwoordelijk voor de 2-0. Marten Skrtel tikte in de 36ste minuut bij de tweede paal, na een vrije trap, de derde Slowaakse treffer tegen de touwen. In de slotfase legde Marek Hamsik de eindscore vast op 4-0.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021