Brazilië pijnigt dolende Argentijnen, Uruguay wint

11 november 2016, 07:55

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne voor het WK 2018 is er voor Argentinië nog veel werk aan de winkel. Lionel Messi en co gingen in de nacht van donderdag op vrijdag met 3-0 ten onder tegen aartsrivaal Brazilië, waardoor ze nu een inhaalrace moeten inzetten. Uruguay deed zeer goede zaken, aangezien haar concurrenten los van de Brazilianen niet tot winst kwamen.

Na elf speelronden is het uitzicht van Argentinië op plaatsing voor het WK troebel. De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza wist voor de Superclásico de las Américas tegen Brazilië al drie duels op rij niet te winnen en heeft nu een nieuwe dreun te verwerken gekregen. Brazilië, dat al een tijdje aan kop gaat in de kwalificatiereeks, won de strijd met 3-0. De Selecão wist het koningskoppel Messi/Higuaín te ontmantelen en draaide zelf uitstekend.

Na 25 minuten spelen kreeg het Braziliaanse overwicht gestalte in de score, toen Philippe Coutinho van zich deed spreken met een weergaloze treffer. Beide grootmachten leken met een 1-0 stand te gaan rusten, maar op slag van rust werd de marge verdubbeld. Neymar nam Brazilië weer eens op sleeptouw en tilde zijn aantal interlandgoals in een mêlee van Argentijnen naar vijftig. Het ging voor Argentinië van kwaad tot erger, aangezien Paulinho er binnen een uur spelen nog 3-0 van maakte. Daarna bleef de schade beperkt.

Door de tik in Belo Horizonte is Argentinië de nummer zes in de kwalificatieserie, terwijl de eerste vier ploegen rechtstreeks naar het WK mogen en de nummer vijf een play-off moet spelen. Argentinië moet zich dus grote zorgen maken, al bedraagt de achterstand op Chili (0-0 tegen Colombia) en Ecuador één punt. Ecuador leed donderdagnacht ondanks een goal van Felipe Caicedo een 2-1 nederlaag bij Uruguay, waarvoor Sebastian Coates en Diego Rolan trefzeker waren. Uruguay is de nummer twee met 23 punten, Brazilië heeft één punt meer. Colombia (18) bezet de derde plaats, één punt boven Ecuador en Chili.

Het staat dus nog dicht bij elkaar, maar Argentinië moet echt aan de bak om het WK nog te kunnen halen. Het speelt nog achtereenvolgens tegen Colombia, Chili, Bolivia, Uruguay, Venezeula, Peru en Ecuador.

[photo,102404,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen