VS - Mexico direct na keuze voor Trump: "Extra dimensie"

10 november 2016, 19:10

Dat Donald Trump dinsdagnacht verkozen is tot de president van de Verenigde Staten zal niemand ontgaan zijn. De Republikein riep in zijn speeches regelmatig dat hij een muur wilde laten bouwen op de grens met Mexico, die door de Mexicanen betaald werd. Vrijdag treffen de twee buurlanden elkaar in het kader van de WK-kwalificatie.

Het duel zal door de politieke ontwikkelingen dan ook onder een vergrootglas liggen. Zeker omdat het plaatsvindt in Ohio, een swingstate die uiteindelijk gewonnen werd door Donald Trump. "Gezien de manier waarop alles de voorbije maanden is gelopen, krijgt de wedstrijd wel een extra dimensie", denkt Michael Bradley, aanvoerder van de Amerikaanse ploeg. "Ik hoop dat onze fans doen wat ze altijd doen en vooral gepassioneerd onze ploeg aanmoedigen."

Doelman Tim Howard hoopt dat de mensen hun politieke overtuigingen niet meenemen naar het voetbalstadion. "Dat is politiek en dit is voetbal", zo citeert de BBC. "Mexico probeert ons te verslaan en wij proberen hen te verslaan. Het heeft verder helemaal niks te maken met politiek."

Vrijdag start de laatste fase van de WK-kwalifcatie in Noord- en Centraal-Amerika. De Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Trinidad & Tobago, Honduras en Panama mogen met zijn zessen bepalen wie de drie WK-tickets krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen